Προσωπικά δεδομένα

Γενικός Κανονισμός περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

 

Τι είναι το GDPR;

Ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 2016/679 (GDPR) κατοχυρώνει την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο ίδιο επίπεδο όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης κατοχυρώνει νέα ισχυρότερα δικαιώματα των υποκειμένων.
Βασική αρχή του GDPR αποτελεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα.
Ο Κανονισμός εφαρμόζεται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από 25.5.2018.

 

Πως επηρεάζει τη σχέση μας;

Η Εταιρεία “MediMark AE” που εδρεύει στην Αθήνα, Λουίζης Ριανκούρ 64, TK 11523  (Α.Φ.Μ. 095560897, αρ.ΓΕΜΗ 1523101000. τηλ. 210 6990124 , medimark@hol.gr), σαν Υπεύθυνος Επεξεργασίας δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα, παρά μόνο τα στοιχεία που δίνονται τηλεφωνικά ή μέσω εγγράφων από τα φυσικά πρόσωπα στα πλαίσια των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα προσωπικά δεδομένα που έχει στην κατοχή της δεν διαβιβάζονται σε τρίτους , εκτός όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (π.χ. Δ.Ο.Υ κτλ.)

Επίσης  η Εταιρεία σαν Εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό των πελατών της (κυρίως φαρμακευτικές εταιρείες), οι οποίοι είναι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας,  επεξεργάζεται για σκοπούς ερευνών marketing στοιχεία που διαβιβάζονται από τους εκάστοτε πελάτες της.

Στα πλαίσια της δραστηριότητας μας έχουμε  θεσπίσει κανόνες, πολιτικές και διαδικασίες που αφορούν την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς θεωρούμε  μείζονος σημασίας την προστασία των δεδομένων σας.

 

Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η Εταιρεία μας δεν έχει υποχρέωση να ορίσει  Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, λόγω μικρής κλίμακας επεξεργασίας ΕΠΔ, αλλά μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα ή την άσκηση των δικαιωμάτων του φυσικού προσώπου , που προβλέπονται από το ΓΚΠΔ, επικοινωνήστε με την κα Ν. Εξουζίδου (exouzidounat@medimark.gr , τηλ. 210 6990124).

 

Στοιχεία Επικοινωνίας της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Τηλέφωνο: +30 21064.75.600, e-mail: contact@dpa.gr και ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, ΤΚ 115 23, Αθήνα.

 

Δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε :

Η εταιρεία μας επεξεργάζεται κατά κύριο λόγο τα εξής προσωπικά δεδομένα,:

α) Δεδομένα Ταυτοποίησης, π.χ. όνομα, επώνυμο, ηλικία, αριθμό αστυνομικής ταυτότητας/διαβατηρίου, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ (για προσωπικό)

β) Δεδομένα Επικοινωνίας, π.χ. διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/ αλληλογραφίας, αριθμοί τηλεφώνου/φαξ

γ) Δεδομένα Πληρωμής, π.χ. τραπεζικοί λογαριασμοί

δ) ειδικότητα και φύλο στην περίπτωση γιατρών

 

Πηγή συλλογής προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία συλλέγει προσωπικά δεδομένα από τις εξής πηγές:

α) από τα ίδια τα φυσικά πρόσωπα

β) από συνεργαζόμενα ή μη με την Εταιρεία, μέρη, όπως φαρμακευτικές εταιρείες, Ιατρικές εταιρίες, Συλλόγους, Σωματεία, Εταιρίες με προϊόντα στο χώρο της υγείας κ.λπ.

γ) από κάθε ηλεκτρονική σας επικοινωνία με την Εταιρεία μας

δ) από το διαδίκτυο

 

Σκοπός συλλογής & επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία μας συλλέγει και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για τους εξής σκοπούς:

α) ερευνών marketing για φαρμακευτικές εταιρείες,

β) τη συμμόρφωση της Εταιρείας με υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο,

 

Χρόνος επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων

Η Εταιρεία θα συλλέγει, αποθηκεύει και εν γένει επεξεργάζεται τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, εκτός αν εκκρεμεί δικαστική διένεξη πέραν των ως άνω χρόνων επεξεργασίας και μέχρι την περαίωσή της με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

 

Αποδέκτες προσωπικών δεδομένων

Τα δεδομένα του φυσικού προσώπου μπορεί να διαβιβαστούν:

α) σε δημόσιες/ δικαστικές αρχές εφόσον απαιτηθεί.

Δεν διαβιβάζονται σε οποιοδήποτε τρίτο, ειδικά σε πελάτες της (φαρμακευτικές εταιρείες κλπ). Η εταιρεία εφαρμόζει διαδικασίες ανωνυμοποίησης.

 

Διαβίβαση Στοιχείων σε Τρίτη χώρα

Η Εταιρεία δεν διαβιβάζει στοιχεία σε Τρίτη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αυτοματοποιημένη Επεξεργασία Δεδομένων

Η Εταιρεία μας δεν διενεργεί πράξεις επεξεργασίας δεδομένων με την υποστήριξη αυτοματοποιημένων διαδικασιών.